Decision Point

Analogt træningsspil om patientsikkerhed, udviklet i samarbejde med Hvidovre Hospital, Kvalitet og Udvikling Patientsikkerhed fremmes af effektiv kommunikation og samarbejde på tværs af faggrænser. Der er behov for at styrke disse kompetencer på mange hospitalsafdelinger. UTH er en effektiv løftestang for forbedring af kommunikationskulturen og dermed patient- sikkerheden. UTH er et læringsspil, der sætter fokus på samarbejdet […]

Hør mere

Analogt træningsspil om patientsikkerhed, udviklet i samarbejde med Hvidovre Hospital, Kvalitet og Udvikling

Patientsikkerhed fremmes af effektiv kommunikation og samarbejde på tværs af faggrænser. Der er behov for at styrke disse kompetencer på mange hospitalsafdelinger. UTH er en effektiv løftestang for forbedring af kommunikationskulturen og dermed patient-
sikkerheden.

UTH er et læringsspil, der sætter fokus på samarbejdet om kliniske prioriteringer i pressede situationer. Spillet træner non-tekniske kompetencer. Deltagerne skal ikke blot have styr på den kliniske faglighed, men også være gode til at samarbejde, tage beslutninger og kommunikere for at klare sig godt i spillet. Spillet fungerer således som ”spejl” på kommunikationskulturen blandt spillerne, hvilket giver afsæt forerkendelser og forbedringstiltag.

Om spillet og målgruppen

UTH er et brætspil for 3-6 deltagere, gerne med forskellig faglig baggrund, der spiller sammen som hold. Det tager ca. en time at spille spillet. Spillet simulerer en meget vanskelig vagt på en hospitalsafdeling, hvor deltagerne igen og igen bliver tvunget til at prioritere ressourcer og vælge den mindst forkerte løsning med hensyn til patientsikkerhed og patientoplevet kvalitet. Læringen fra spillet øges når det følges op af diskussioner omkring deltagernes samarbejde i praksis.

Spillet kan bruges på temadage, læringsseminarer, afdelingsmøder, kurser i patientsikkerhed m.v. En større forsamling deles i hold, der konkurrerer mod hinanden. Spillet skaber en platform for, at medarbejdere på tværs af faggrupper styrker det tværfaglige samarbejde gennem øget viden om hinandens opgaver.

Hør mere på +45 3698 7338
eller info@cphgamelab.dk

- eller bestil et uforpligtende opkald fra os: