Udfordringen:

Døden er og bliver et svært emne. For sundhedssektorens vedkommende har målet altid været så vidt som muligt at holde den på afstand. Det betyder, at praksis er at helbrede og livsforlænge. Mens dette forbedrer livskvaliteten for langt de fleste patienter, oplever enkelte at deres sidste tid fremfor alt er præget af smerter.

Hvordan forbedrer man patienters livsvilkår? Roskilde Kommunes sundhedssektor ville øge deres paliative kompetencer, altså blive dygtigere til lindrende behandling.

DEN SIDSTE TID kan købes her

Løsningen:

For at udvikle de paliative kompetencer i kommunen, lavede vi spillet “Den sidste tid”. “Den sidste tid” er et simulationsbrætspil, der hjælper med at italesætte alt det svære, der er forbundet med paliative forløb. Målet med spillet er at kompetenceudvikle, og skabe et forum for dialog, hvor man kan mødes på tværs af fagligheder. Derfor kan spillet spilles sammen af f.eks. læger, sygeplejersker og terapeuter, der får mulighed for at se problemerne fra flere sider.

 

Resultatet:

De ansatte i Roskilde Kommune har taget rigtigt godt imod “Den sidste tid”. Vi oplever en stigende interesse for spillet, og er i dialog med Roskilde Kommune om hvordan spillet bedst muligt udbredes til resten af landets sundhedssektorer.

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter