Udfordringen:

“Du laver det samme hele livet”, “du kommer ikke til at tjene penge”, “det er kun de dumme, der tager en erhvervsuddannelse!” Disse er nogle af de fordomme, som erhvervsuddannelserne er oppe imod.

Region Sjælland ønskede at knække kurven af unge, der fravælger en erhvervsuddannelse. Som en del af en større kommunikationsindsats manglede de et materiale, der kunne bruges i 8. og 9. klasse, og som var med til at gøre op med fordommene.

 

Løsningen:

Vi designede kortspillet “Fremtiden på spil”. Her spiller eleverne unge mennesker, der på baggrund af deres mål og drømme skal vælge den erhvervsuddannelse, der passer dem bedst. Man følger sin karakter fra man er 15 til man er 30 år, og skal træffe valg om videreuddannelse, karriereskift og nye mål. Spillet overskueliggør de døre erhvervsuddannelserne åbner for, og hvilke slags arbejdsopgaver man kan komme til at have i fremtiden.

 

Resultatet:

Fremtiden på spil er blevet en fast del af regionens værktøjskasse, og har fået rigtigt god feedback fra både elever og forældre. På grund af spillets succes i Region Sjælland, er vi igang med at markedsføre det til både de andre regioner og til udlandet, hvor man i blandt andet Tyskland oplever samme udfordringer.

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter