Udfordringen

Rigtig mange unge har ikke styr på økonomien, og formår at gældsætte sig i en sådan grad, at de ender i RKI i en alder af 25 år. Ikke overraskende får det konsekvenser langt ind i deres voksne liv.

Det er en uheldig skrue uden ende, som Dansk Folkehjælp gerne vil gøre op med. Men snakken om renters rente og RKI stryger hen over hovedet på 10. klasses elever, når den sidste nye smartphone lokker.

Dansk Folkehjælp ønskede sig en måde at nå eleverne på, som både skulle være sjov og effektiv. De efterlyste et selvinstruerende spil, der på en engagerende måde kunne indlede den svære dialog om et tungt emne.

Løsningen

Løsningen blev simulationsbrætspillet Luksus. Luksus viser hvad der sker, når et budget, der i forvejen er presset, bliver ramt af uforudsete udgifter. Eleverne spiller unge mennesker, der alle sammen jagter det gode liv, med alt hvad det indebærer af rejser, gadgets og dyre biler. I kampen om at komme først og få luksus og likes, bliver de unge presset ud i ufornuftige valg.

Resultatet

Resultatet er blevet et spil, som er effektivt, men som ikke mindst også er sjovt. Dansk Folkehjælps frivillige har haft rigtig gode erfaringer med at tage spillet med ud til skolerne. Spillet illustrerer hele gældssætningsprocessen, og fungerer som afsæt til den vigtige dialog om, hvordan man som ung får løn, behov og udgifter til at gå op i en højere enhed.

 

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter