Udfordringen

De fleste med flyskræk frygter nok maskinfejl mest. Men sandheden er, at det overvejende flertal af flyuheld sker på baggrund af menneskelige fejl.

For at minimere risikoen for fejl, skal piloter såvel som kabinepersonale ikke kun trænes i tekniske kvalifikationer. Lige så vigtigt er kommunikation, ledelse og beslutningstagen – såkaldte non-technical skills.

Aeroteam specialiserer sig i crew resource management, og manglede et alternativ til traditionelle slides og casearbejde. De ønskede et værktøj der lod deltagerne arbejde proaktivt på at minimere risici, i stedet for blot at “kigge tilbage” på tidligere uheld.

Løsningen

Da flysektoren i forvejen er vant til at arbejde med simulationer, var det oplagt at lave et simulationsbrætspil. Spillet simulerer en flyvetur, hvor praktisk talt alt går galt, og tvinger crewet til at prioritere begrænsede ressourcer i kampen for at minimere risici. Spillerne oplever, at deres spilkarakterer bliver mere stressede i takt med at uheldene eskalerer.

Resultatet

Spillet er blevet fast inventar i Aeroteams undervisning, og er blevet solgt videre til Flyvevåbnet og mere end 20 flyselskaber verden over. Flere og flere selskaber i branchen er ved at opdage spillet, og der er lagt i støbeskeen til en pendant rettet imod helikopter-crew.

Spillet kan købes hos Aeroteam. 

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter