Udfordringen

Byggepladsen Nordbro er et spændende, nyt byggeri. Ungdomsbyens ønske var at lave et kursus for 8. og 9. klasses elever, der skulle introducere dem for byggebranchen. Projektet skulle tage udgangspunkt i det nye byggeri.

En byggeproces er et langt forløb, der spænder over mange fagligheder og beslutninger. Ungdomsbyen havde brug for et materiale, der på kun 4 timer skulle introducere eleverne for hele processen, og samtidig lade dem arbejde med konkrete håndværksfaglige problemstillinger.

Løsningen

For at give eleverne en grundlæggende forståelse for, hvad det indebærer at være håndværker, lavede vi det digitale læringsspil Nordbro. Spillet kan spilles både hos Ungdomsbyen og ude på skolerne, hvor eleverne, som forskellige faggrupper, indgår i arbejdet på en fiktiv byggeplads. De arbejder med en bred vifte af praktiske og faglige opgaver, som f.eks. at bygge et rørsystem af sugerør, udregne hvor meget sand der skal indkøbes til en opgave og forsøge at koordinere arbejdsindsatsen med de andre faggrupper, så arbejdet flyder bedst muligt. Nogle af opgaverne retter spillet, imens andre skal bedømmes af læreren.

Resultatet

Både eleverne og Ungdomsbyen er super glade for Nordbro. Det introducerer eleverne til håndværkerarbejde på en sjov og fængende måde, og samtidig kan en enkelt person afvikle spillet for rigtigt mange elever på samme tid. Spillets narrativ serverer det faglige indhold på en spændende måde, og det giver eleverne lyst til at lære mere om håndværkerarbejde og byggeprocesser.

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter