Udfordringen:

Skrald og affaldssortering? Det er ikke noget, der ligger de fleste børn på sinde. Ikke desto mindre har affaldsselskabet Argo en ambition om at nå ud til Folkeskolens elever med deres budskaber om cirkulær økonomi og materialekredsløb.

Der er nemlig rigtigt mange fordele ved at affaldssortere – både på samfunds- og globalt niveau. Hvad Argo manglede var et interessant og engagerende materiale, der kunne introducere emnet i børnehøjde.

Løsningen:

Det digitale spil Waste Miners er en fortælling, der dramatiserer skrald og genbrugsmaterialer i en kontekst der giver mening for børn. Eleverne spiller klaner i en post-apokalyptisk verden, hvor den menneskelige civilisation er bukket under for skrald og forurening. Elevernes opgave er at opbygge en ny civilisation, der er bæredygtig.

Spillet tager udgangspunkt i praktiske opgaver ude i biologi- eller fysiklokalet, hvor eleverne bl.a. skal lave energi ved at designe en forbrændingsovn, bygge et miljørigtigt hus, og meget mere. Alle aktiviteter giver eleverne ressourcer i det digitale spil, som de kan opbygge deres base med.

Læreren er en aktiv del af spillet, og fungerer som facilitator og tovholder, samtidig med at hun hjælper og bedømmer elevernes forsøg.

Resultatet:

Der er blevet taget rigtigt godt imod Waste Miners, og Argo har sat gang i en udrulning på tværs af ejerkommunerne. Spillet møder børnene i øjenhøjde, og samtidig med at eleverne bliver del af en sjov og spændende historie, får de indsigt i en række pointer om cirkulær økonomi og pointen i at affaldssortere. Spillet er frit tilgængeligt for skoler i de ni kommuner Argos bestyrer og kan desuden snart købes gennem Gyldendals portal.

Kontakt os

"Vi er altid klar til at tale spil, adfærdsændring og læring"

Kontakt os

Du skal blot udfylde formularen herunder.

Så kontakter vi dig - helt uforpligtende.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os.

flying-letter