fb-pixel

Gode råd der får dig på efteruddannelse

Mange går med drømmen om at videreudvikle deres professionelle kompetencer. Og det er der god grund til. Arbejdsopgaver og kvalifikationer er i evig bevægelse, og hvis du ikke hopper med på uddannelsesvognen, risikerer du at blive overhalet indenom. Så for din egen skyld er efteruddannelse en bragende god idé! Din arbejdsgiver vinder selvfølgelig også på det – for dygtigere medarbejdere giver større konkurrencedygtighed.

Der er rigtigt mange gode argumenter for hvorfor du skal på efteruddannelse, men ofte er der én hurdle der holder folk igen – chefen der skal overbevises.

Måske synes du det er svært at sælge idéen eller også virker det skræmmende at sætte sig ned foran chefen. Ligegyldigt hvad, har vi 4 gode råd til, hvordan du får overbevist din chef om, at du selvfølgelig skal på efteruddannelse!

1.Undersøg og begrund

 

Det er bliver lettere at overbevise din chef, hvis du selv har lavet alt det tunge forarbejde. Det vil sige, at inden du sætter dig ned foran chefen, skal du have et klart billede af den efteruddannelse, du gerne vil på. Det er derudover en god idé at sidde klar med eksempler på hvilke processer du vil kunne optimere, arbejdsopgaver du vil kunne løse og viden du kan videreformidle.

2.Vær på forkant med udviklingen

Som sagt tidligere, er der konstant bevægelse i hvilke kvalifikationer og kompetencer der er rift om. Sat helt på spidsen, er det du lærte i går måske forældet allerede i morgen. Derfor er det vigtigt at du har fingeren på pulsen, og ved inden for hvilke områder du bør videreudvikle dine kompetencer.

Det giver dig et grundlag for at diskutere udvikling og trends med din chef, samtidig med at du viser at du er engageret og handlekraftig.

3.Ha’ styr på pris og tid

Det er vigtigt at huske, at når din chef investerer i dig, investerer han samtidig i sin virksomhed. Ingen er interesserede i dårlige investeringer, og derfor er du nødt til at have styr på priserne og mængden af tid det kommer til at kræve.

Det bliver meget lettere at overbevise chefen om at du skal afsted, hvis du kan præsentere hvad prisen bliver og hvor lang tid det kommer til at tage. Det gør simpelthen det hele mere konkret, når der kommer faktiske tal på.

4.Forbered og bliv ved

Din chef vil stensikkert have en masse spørgsmål om din mulige efteruddannelse. For ikke at blive taget på sengen, er det en god idé at forberede nogle svar på de mest åbenlyse spørgsmål.

Hvis du nu ender op med et afslag, er det vigtigt at du ikke lader det stoppe dig! I stedet skal du be’ om en begrundelse for hvorfor du fik et afslag. Det giver dig noget at arbejde videre med til næste gang, og øger chancerne for et fremtidigt ”ja”.

Så mød op velforberedt, og lad ikke det første afslag stoppe dig!

Del indlæg:
Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

crosschevron-downarrow-leftarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram