Børneliv

Udviklet til Gladsaxe Kommune

Udfordring

I Gladsaxe Kommunes børnehuse arbejder man med fire hjørnesten; den børnepædagogiske, den voksenpædagogiske, forældresamarbejde, samt ledelse og organisering. Kommunen ønskede et værktøj, der kunne facilitere faglige dialoger blandt personale, forældre og ledere og skabe anledninger til at man evaluerede og justerede sine læreplaner.

Børneliv
Børneliv

Løsning

Børneliv er et brætspil med et minimalt regelsæt. Dette gør at man hurtigt kommer i gang med at tale om det, der er vigtigt. Helt konkret møder man opgaver, der er inddelt i typer, således at man nemt kan udvælge opgaverne alt efter hvilken gruppe, der spiller spillet; personale, forældre eller ledere.

Det er Gladsaxe Kommunes fageksperter, der har forfattet opgaver og spørgsmål, så spillet er utrolig praksisnært i kommunen.

Resultat

Gladsaxe Kommune har fået trykt et stort oplag af Børneliv, som de har omdelt til samtlige børnehuse i kommunen. Den faglige dialog er blevet rammesat i de enkelte børnehuse, hvilket gør det mindre tidskrævende at skulle evaluere og justere læreplanerne.

Spillet er efterfølgende blevet justeret til flere andre kommuner, som også har set potentialet i spillet.

Børneliv

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.