Build A Baby

Udviklet til Novo Nordisk Fonden

Udfordring

Novo Nordisk Fondens læringsenhed LIFE udvikler læringspakker til blandt andet folkeskolens ældste klasser om naturvidenskabelige emner. Til et forløb om kræft og arvelighed skulle de bruge et spil som kunne sætte fokus på centrale læringspointer om genetik samtidig med, at det var sjovt. Og så skulle det også nemt kunne afvikles i en skoleklasse.

Build a baby
Build a Baby

Løsning

I BUILD A BABY skal eleverne sammensætte en “baby” af udvalgte gener og så udsætte dem for forskellige livsvalg. Valgene giver livskvalitet alt efter hvor godt de matcher babyernes genetiske anlæg, men undervejs er der også mulighed for at få sjældne, genetiske sygdomme, ligesom babyerne kan udvikle kræft – igen afhængig af livsvalg og anlæg. Spillet slutter med at spillernes babyer – som nu er voksne – får babyer med hinanden for at understrege hvordan gener for fx rødt hår, arvelige sygdomme og øjenfarve nedarves.

Resultat

Brætspillet er efter talrige tests med skoleelever klar til at blive udrullet i en af LIFE’s læringspakker. Her bliver det en del af et længere forløb tilpasset folkeskolens fælles mål.

Build a Baby

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.