Culture Stuff

Udviklet til DTU

Udfordring

Når et væld af nye studerende rammer DTU, er det typisk deres første møde med et stort internationalt miljø. Der er mange forskellige kulturer i spil, og det er ikke altid det nemmeste at navigere i.

Men hvordan åbner man samtalen op mellem studerende fra vidt forskellige baggrunde? Især i introugen hvor fokus er på at blive rystet godt sammen.

Culture Stuff
Culture Stuff

Løsning

Løsningen blev brætspillet ’Culture Stuff’. Kort fortalt giver det spillerne muligheden for at overveje den interkulturelle situation, de befinder sig i.

Spillet skitserer forskellige dilemmaer, der alle handler om kultur og kulturforståelse. Opgaven går så ud på at gætte, hvordan de andre spillere ville handle i den givne situation. Det giver spillerne mulighed for at få en bedre forståelse for hinanden og de nye kulturer, de interagerer med.

’Culture Stuff’ fokuserer på at starte samtaler og giver spillerne et udgangspunkt til at reflektere over egen og andres kultur.

Resultat

’Culture Stuff’ blev brugt første gang i DTUs Introuge i 2021. Spillet blev taget så godt imod, at det fremover vil være en fast del af introprogrammet. ’Culture Stuff’ kommer til at finde sin plads på DTUs rusture og til andre sociale arrangementer.

Culture Stuff

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.