Domstolsdysten

Udviklet til Domstolsstyrelsen

Udfordring

I Danmark er en af vores vigtigste kerneværdier vores demokrati. Udviklingsdirektør hos domstolsstyrelsen Merethe Eckhardt mener, at vi skal værne om netop denne kerneværdi. Derfor er det vigtigt, at vi som borgere i samfundet, har et udbredt kendskab til vores demokrati og hvordan det er opbygget. Domstolsstyrelsen ønskede i forbindelse med den europæiske dag for ret og retfærdighed, en quiz om retssystemer i både Danmark og Europa.

Domstolsdysten
Domstolsdysten

Løsning

Domstolsdysten er en quiz, der udfordrer din viden om retssamfundet. Gennem spillet score du point, når du svarer rigtigt på spørgsmålene. Dermed kan du finde ud af, hvor bred din viden faktisk er, og du kan blive kåret med titler som Novice, Stormester eller noget helt tredje. Du kan selv vælge, om du vil teste din viden om ”Ret og retfærdighed”, ”Rettens arbejde” eller ”Det europæiske perspektiv”. Efter du har fundet ud af, hvor stort dit kendskab er til retssystemet, kan du dele resultatet med dine venner og udfordre dem til at dyste.

Resultat

Spillet Domstolsdysten er udviklet til den europæiske dag for ret og retfærdighed. Domstolsdysten er lanceret og du kan selv teste din viden, ved at spille det her: domstolsdysten.dk

Domstolsdysten

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.