JobSpillet

Udviklet til Kommunernes Landsforening & Center for Offentlig Kompetenceudvikling

Udfordring

I 2014 skulle jobcentre i 98 kommuner implementere en ny beskæftigelsesreform. I den forbindelse afholdt KL og COK “JobCamps” for alle jobcentrenes lederteams. De manglede et værktøj, der kunne konkretisere og skabe overblik over de strategiske og taktiske muligheder, som reformen rummede. 

Jobspillet
Jobspillet

Løsning

Vi udviklede simulationsbrætspillet JobSpillet, hvor man bliver sat til at implementere beskæftigelsesreformen i en fiktiv kommune. Lederne spillede sammen i deres teams. På den måde fik de mulighed for at gøre sig erfaringer, og for at se de direkte konsekvenser af de valg de traf. Efter hver JobCamp fik hver jobcenters lederteam et spil med hjem, så de kunne spille med deres egne medarbejdere. Det gjorde det nemmere for lederne at introducere deres medarbejdere ideen med reformen og hvad den ville betyde for den enkelte. 

Resultat

Spillet viste sig at være en let og interessant måde at introducere medarbejdere for reformen, og effekten bredte sig da også som ringe i vandet. JobSpillet var så velfungerende, at det i en del kommuner sidenhen også er blevet spillet af politikerne i beskæftigelsesudvalgene.

Jobspillet

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.