Kom I Mål

Udviklet til VUC Storstrøm

Udfordring

Hvordan får man flere kursister til at holde ved deres uddannelse?

På VUC er der for mange kursister, der falder fra uddannelsen undervejs. De er typisk overvældede og har svært ved at overskue det komplicerede uddannelsessystem. Mange af dem har også svært ved at se deres egne kompetencer, og hvad det kræver for at lande drømmejobbet.

Kom i Mål
Kom i Mål

Løsning

Løsningen blev det digitale spil ’KOM I MÅL’. I spillet afprøver man forskellige uddannelser for at se hvilke jobmuligheder, der venter i den anden ende. Undervejs i spillet tilegner spilleren sig relevante kompetencer, som samles i et CV. Kompetencerne kommer ikke blot fra skolebænken, og tydeliggør overfor spilleren, at kompetencer kommer fra mange forskellige steder.

I takt med CV’et udfolder sig, kan spillerne se om deres kompetencer matcher deres fremtidsdrømme. Jo bedre de to ting passer sammen, jo flere point får spilleren til deres livskvalitet. CV’et opdaterer løbende, og spillet slutter med, at spilleren kommer i job.

Spillet kan både bruges på både mobil og desktop.

Resultat

’KOM I MÅL’ blev lanceret på workshoppen, Karriere Camps, i 2021 og bruges i den daglige vejledning på VUC Storstrøm. Der bliver løbende udviklet materiale, der skal forankre spillet i vejledernes praksis.

Kom i Mål

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.