Luksus

Udviklet til Dansk Folkehjælp

Udfordring

Dansk Folkehjælp tilbyder gratis gældsrådgivning og er for nylig er begyndt at arbejde forebyggende med rådgivning af unge. De oplevede at de var svært for deres frivillige at få målgruppen til at forstå og interessere sig for emnet. Derfor ønskede at få udviklet et spil, der kunne fange de unges opmærksomhed.

Luksus
Luksus

Løsning

LUKSUS er et simulationsbrætspil, der illustrerer gældsætningsprocessen på en letforståelig og overskuelig måde. Eleverne spiller unge mennesker, der jagter det gode liv med rejser, gadgets, babyer og IKEA. Spillet lokker deltagerne ud i ufornuftige valg, og så sidder man i saksen, mens spillere der formår at balancerer økonomien, ender med meget mere luksus på den lange bane. Det danner afsæt for en videre dialog om, hvordan man som ung får løn, behov og udgifter til at gå op i en højere enhed.

Resultat

LUKSUS har siden 2017 indgået i Dansk Folkehjælps rådgivningsindsats. Spillet er bl.a. sendt ud til matematiklærere og produktionsskoler. Ikke mindst har Dansk Folkehjælps frivillige rigtig gode erfaringer med at tage spillet med ud på skoler, når de holder oplæg om unges økonomi.  Læs mere her.

Luksus