fb-pixel

MAZEOUT

Udviklet til Region Syddanmark

Udfordring

Mange unge piger kæmper i dag kampen mod en spiseforstyrrelse. Det kan være utrolig svært for disse piger at forstå deres egne tanker og handlemønstre. Overlæge Maria Guala fra Psykiatrien i Region Syddanmark har i længere tid arbejdet med forskellige metoder til at starte en erkendelsesproces hos patienterne og ønskede at få udarbejdet et værktøj, hvor patienterne på en aktiv måde og i deres eget tempo kunne tage hul på denne erkendelsesproces.

Løsning

Det digitale spil MAZEOUT er udviklet til unge piger med spiseforstyrrelse. I spillet skal de i et drømmeunivers finde vej ud af en labyrint ved at træffe valg om situationer, der minder om deres hverdag, som f.eks. hvad man ville gøre, hvis man blev inviteret ud af nogle venner. Løbende gennem spillet bliver man mødt af en terapeut, der spørger ind til hvilke følelser situationerne har medført. På den måde nudges patienten gennem spillet til at reflektere over deres egne handle- og tankemønstre. Besvarelserne gemmes og kan efterfølgende bruges i patientens terapiforløb.

Resultat

I december 2020 lancerede vi en betaversion af læringsspillet, ”MAZEOUT”. I juni 2021 modtog vi en afsluttende evaluering, som er meget positiv, fra både patienter og behandlere.

Det fremhæves bl.a., at læringsspillet, MAZEOUT med berettigelse har demonstreret ”at have sin plads i behandlingen af patienter der lider af en spiseforstyrrelse”, samt at ” Spillet er særlig egnet idet, at det tilføjer nyt perspektiv til behandling af denne komplekse gruppe lidelser, der på nuværende tidspunkt ikke findes en effektiv behandling for”.

Vi har udviklet MAZEOUT i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark og projektet er støttet af Trygfonden.

Læs evalueringen her
Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram