MDI Gaming

Udviklet til Merchant Distributors Inc.

Udfordring

Som ansat i supermarkedskæde er der mange regler og procedurer at holde styr på for at sikre at kundeoplevelsen i butikken er helt i top.

Det betyder også, at alle ansatte skal kende til alt om hygiejneregler, påklædning, vareopfyldning og kundehåndtering. Men hvordan træner man reelt sine ansatte i de begreber på en god måde, så de ikke bare har lært reglerne, men også agerer efter dem?

MDI Gaming
MDI Gaming

Løsning

Vores løsning blev spillet MDI Gaming, som er ansattes træningsbane i godt købmandsskab. I spillet bliver der brugt humor, achievements og historiefortælling til at gøre læring om retningslinjer, kundeservice og procedurer legende og let at huske.

Din manager hjælper dig gennem et virtuelt supermarked, hvor du skal løse opgaver i forskellige afdelinger (alt efter hvor du i virkeligheden arbejder). Opgaverne kan eksempelvis være at vælge den rette rækkefølge at gøre tingene i, når en hummertank skal renses eller at lave den rigtige opstilling af varer på hylderne eller måske at håndtere en situation, hvor alting brænder på i delikatesseafdelingen.

Spillernes resultater kan tilgås af derekte direkte foresatte, som kan bruge informationen som afsæt for diskussioner, statusmøder eller lignende. For hvis det eksempelvis viser sig, at lige netop dét med hummertanken volder mange medarbejdere problemer, så er det måske et godt sted at sætte ind med ekstra træning.

Formatet rummer dog mere end bare opgaver. Spillerne kan fx vinde stjerner og optjene badges. Desuden har de også deres helt egen avatar, som de løbende kan tilpasse – eksempelvis ved at finde dyr rundt omkring i spillet.

Resultat

MDI-spillet blev færdiggjort i 2022 og er siden udrullet til de mere end 200 supermarkedskæder, som Merchants Distributors inc. har som kunder. Der er allerede planer om mere indhold og nye muligheder for at tilpasse udseendet og indholdet til specifikke kunder.

Det grundlæggende spilformat har også vist sig at passe godt til andre emner og fagområder, så vi kommer uden tvivl til at se flere løsninger som MDI Gaming i fremtiden.

MDI Gaming