fb-pixel

Redningsmissionen

Udviklet til Videnskabsklubben

Udfordring

Hos Videnskabsklubben kan børn i 4.-6. klasse gå til videnskab og være ‘miniforskere’ efter skole. Altså på samme måde som man går til fodbold eller spejder, bare med videnskab. Deres nyeste forløb handler om datalogi og matematik, og de ville gerne gøre spil til en del af det. Målet skulle være at få en mere legende og undersøgende tilgang til matematikkens verden.

Løsning

REDNINGSMISSIONEN er et semidigitalt spil, hvor miniforskerne har rollen som et internationalt redningsteam. Jorden er truet af et sort hul, og det skaber jordskælv, oversvømmelser og andre katastrofer. Teamet skal for eksempel finde den hurtigste vej til at få nødstedte gennem en jordskælvsramt by, de skal forstå lysets brydning, så de kan lave et måleinstrument til at undersøge det sorte hul og meget andet. Ved at løse opgaverne får de adgang til kort og terninger, som de så bruger i afslutningen af hver spilgang til at se, hvor godt de klarer missionen. Det sker ved et stort, fysisk brætspil hvor alle på holdet sammen ruller terninger, spiller kort og kommer tættere på at få lukket det sorte hul. Den digitale del af spillet sætter scenen og præsenterer dagens historie, men den sørger også for at “gemme” spillet fra gang til gang, så hele forløbet bindes sammen til en stor fortælling.

Resultat

Videnskabsklubbens forløb om matematik og datalogi starter i efteråret 2021 i udvalgte kommuner over hele landet. Tilmelding startede d. 22. august og vi ser frem til at se hvordan miniforskerne klarer REDNINGSMISSIONEN.

Læs artikler om spillet her.
Tilmelding til forløbet her.

Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram