fb-pixel

Unit Cost Game

Udviklet til Novo Nordisk

Udfordring

Copenhagen Game Lab har fra november 2020 og frem til april 2021 udviklet et spil, der skal spille en nøglerolle i Novo Nordisk arbejde med at klæde samtlige lederteams på Novo Nordisks fabrikker rundt omkring i verden bedre på i forhold til begrebet unit cost. Det er et komplekst begreb, hvor decimaler kan betyde forskelle i millionstørrelsen, så vores co-creation baserede design proces skulle virkelig vise sit værd.

Løsning

The Unit Cost Game lader deltagerne styre en insulinfabrik gennem otte år, hvor de gennem forskellige tiltag skal forsøge at optimere fabrikkens unit cost, samtidig med at de leverer til demand og håndterer de situationer der opstår. Alle tiltag har en omkostning og en effekt på forskellige parametre relateret til produktionen, som skal vejes op mod hinanden. Man skal f.eks. undgå flaskehalse i produktionen og balancere kort- og langsigtede hensyn, sikre et passende lager og løbende finde tid til de små LEAN-forbedringer, der i det lange løb gør en stor forskel.

Resultat

Unit Cost Game er med stor succes blevet beta-testet på Novo Nordisks danske fabrikker. Spillet er nu ved at blive oversat til engelsk, fransk, portugisisk og kinesisk, så det efter sommeren kan rulles ud globalt.
Indkøbskurv

Ingen varer i kurven.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram