Waste Miners

Udviklet til Argo

Udfordring

Skrald og affaldssortering? Det er ikke noget, der ligger de fleste børn på sinde. Energiselskabet Argo havde imidlertid en ambition om at få langt flere klasser til at besøge deres genbrugsstationer og forbrændingsanlæg. De manglede bare et interessant og engagerende materiale, der kunne introducere emnet i børnehøjde.

Waste Miners Klasserumsspil.dk
Waste Miners Klasserumsspil.dk

Løsning

I klasserumsspillet Waste Miners er eleverne klaner i en post-apokalyptisk verden, hvor der ikke er andet end skrald tilbage.  Spillet tager udgangspunkt i praktiske fysiske opgaver, hvor eleverne bl.a. skal lave energi ved at designe en forbrændingsovn, bygge et miljørigtigt hus, og meget mere. Alle aktiviteter giver eleverne ressourcer i spillet, som de kan opbygge deres base i spillet med. Læreren er en aktiv del af spillet, og fungerer som facilitator og tovholder, samtidig med at hun hjælper og bedømmer elevernes projekter.

Resultat

Der er blevet taget rigtigt godt imod Waste Miners, og Argo har sat gang i en udrulning på tværs af deres ni ejerkommuner. Spillet møder børnene i øjenhøjde, og samtidig med at eleverne bliver del af en sjov og spændende historie, får de indsigt i en række pointer om cirkulær økonomi og pointen i at affaldssortere.  Spillet er tilgængeligt på www.klasserumsspil.dk.

Waste Miners Klasserumsspil.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.