Diabetes på Spil - Copenhagen Game Lab

Diabetes på Spil

Udviklet til Steno Diabetes Center

UDFORDRINGEN

Når man får type 2 diabetes er det for de fleste afgørende at lægge sin livsstil om for at undgå at sygdommen udvikler sig grimt. Det er lettere sagt end gjort. Nyere studier indikerer, at noget af det vigtigste er sparring, råd og vejledning fra andre diabetespatienter – det der kaldes “peer support”. Steno Diabetes Center ønskede et spil, der kunne facilitere peer support mellem patienter med type 2 diabetes. Det er et sårbart emne, og derfor var det vigtigt at spillet kunne nudge deltagerne til at åbne sig for hinanden, samtidig med at de hyggede sig og havde det sjovt.

Diabetes på spil
Diabetes på spil

LØSNINGEN

DIABETES PÅ SPIL er et spil om dilemmaer i livet med type 2 diabetes. Hver spiller styrer en patient med type 2 diabetes. Patienterne har forskellige præferencer i forhold til: sunde vaner, behandlingsbehov, tryghed og hvad det gode liv er for dem. Spillerne vælger handlinger inden for 4 forskellige temaer, alt efter hvad de mener er bedst for deres patient, og indimellem disse valg reflekterer de individuelt og i plenum over, hvordan deres fiktive personers præferencer bedst kan overføres til deres egne liv.

RESULTATET

Et videnskabeligt studie har dokumenteret at DIABETES PÅ SPIL har den ønskede effekt. Spillet lanceres nu i alle landets kommuners patientundervisning. For at muliggøre denne distribuering er spillet både produceret som spil i en æske, som hæfte til udstansning af kort og som pdf til download på Steno Diabetes Centers hjemmeside.

Diabetes på spil

Kontakt os