På forkant med stress

Stress er en alvorlig sygdom, der rammer alt for mange midt i arbejdslivet og derved kaster lange skygger over både arbejdspladser og privatliv. Derfor er vi hos Copenhagen Game Lab stolte af at introducere PÅ FORKANT; det første stressforebyggende simulationsspil på markedet. Spillets formål er at hjælpe deltagerne til at identificere faktorer, der kan være sund og usund arbejdskultur ifht. stress.  

 

En temadag i en æske

Spillet er helt unikt, da I – helt uden forberedelse eller facilitator – får mulighed for at gå i kødet på stressrelaterede problematikker. I møder et fiktivt team i en kompliceret virkelighed, der er i konstant forandring. Der er nye krav fra ledelsen, opgaver udefra, samt problemer på hjemmefronten. Spillet viser en vifte af handlemuligheder, der kan forebygge stress på arbejdspladsen. Konklusionerne – og hvad I vil tage med jer i jeres virkelige arbejdsliv – får I lov til selv at definere.

 

Kan PÅ FORKANT erstatte en rigtig konsulent? 

Så i stedet for at hyre en stresscoach udefra til at fortælle om hypotetiske problematikker på jeres arbejdsplads, bliver det jer selv, der italesætter god og dårlig praksis. PÅ FORKANT skaber nemlig en simuleret virkelighed, hvor I styrer dialogen og tager stilling til problematikker, som kunne have foregået på jeres arbejdsplads. Jeres dialog om stressforebyggelse bliver derfor noget, der foregår mellem jer selv. Den læring som opstår er ikke blevet fortalt af en konsulent, men i stedet erfaret af jer selv.

 

Spil som ‘game changer’

Spil er et godt middel til at skabe adfærdsændringer, fordi når man først har truffet et valg i et spil, så er man mere tilbøjelig til at handle derefter i virkeligheden. Derfor er det spændende at se, hvordan læringsspil får større og større indtog i HR-regi landet over. Et læringsspil som PÅ FORKANT er designet til at simulere virkeligheden, så det får en faglig relevans uanset om det bliver spillet på lederniveau eller medarbejderniveau – eller på tværs. Det er med til at bryde asymmetriske magtstrukturer og skabe dialog. Netop derfor mener vi i Copenhagen Game Lab, at spil er vejen frem indenfor teamprocesser og konstruktiv dialog på arbejdspladserne. 

PÅ FORKANT er udviklet af Copenhagen Game Lab i samarbejde med Arbejdsmiljø København, som har en strategisk indsats mod stress i Københavns Kommune. AMKs enestående viden om stress gennemsyrer indholdet. Dermed valideres de dialoger og problematikker, som man møder i spillet.

 

LÆS OM SPILLET HER

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.