MAZEOUT - Et mobilspil udviklet til Region Syddanmark

MAZEOUT

Udviklet til Region Syddanmark

UDFORDRINGEN

 

For de fleste, der lider af en spiseforstyrrelse, er sygdommen en stor del af deres liv og identitet. Mange er bange for at give slip på symptomerne, fordi de ikke ved, hvad de ellers skal stille op med livets daglige udfordringer. Overlæge Maria Guala fra Psykiatrien i Region Syddanmark ønskede at udarbejde et værktøj, hvor patienterne i en tryg ramme kan udforske deres situation og dermed åbne for nye handlemuligheder.

Mazeout
Mazeout

LØSNINGEN

 

MAZEOUT er et mobilspil hvor spillerne møder en række udfordringer der ligner hverdagen. De skal træffe valg om hvad de vil gøre hvis de bliver inviteret ud at spise, hvis de føler “forkerte” tanker, hvis de er i konflikter og meget andet. Mange af situationerne dukker op flere gange, og på den måde kan man løbende forsøge sig med nye måder at gøre tingene på. Samtidig rummer spillet en række refleksionsøvelser, hvor man taler med en terapeut-figur om spillets dilemmaer og situationer. Svarene kan gemmes og kan senere bruges i patientens terapiforløb.

RESULTATET

 

MAZEOUT er udkommet og testes lige nu i behandlingsforløb i Region Syddanmark. Desuden skal det oversættes til engelsk for at komme bredere ud. Det er i den grad pionerarbejde, vi her er ude i, så vi følger spændt med i processen. 

 

MAZEOUT er udviklet i samarbejde med Psykiatrien i Region Syddanmark med støtte fra Trygfonden.

Mazeout

Kontakt os