Forslag til teambuildingaktiviteter

Teambuildingaktiviteter handler om at få medarbejderne til at lære hinanden endnu bedre at kende – og det gør man ved at kaste alle ud på samme gyngende grund.

Oplevelserne gør, at medarbejderne kommer mere nær hinanden – og at der er fælles ting, man kan snakke om rundt om frokostbordet. Det vigtigste er blot, at alle skal kunne være med. Ryste-sammen lege og øvelser kan få det bedste ud af jeres team – både fagligt og socialt. Vi har her samlet nogle idéer til måder, hvorpå I kan forbedre jeres team.

Teambuilding kan være rigtig mange ting – og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad teambuilding kan gå ud på. Så længe aktiviteten fremmer fællesskabsfølelsen, og man skaber en fælles oplevelse, som vil blive husket. Teambuilding kan også “bare” være et social arrangement, som en tur ud at spise eller til bowling.

Brætspil til teambuilding

Som spileksperter har vi en naturlig forkærlighed for brætspil, så hvorfor ikke tage udfordringen op til næste gang teambuilding står på agendaen? Læringsspil er den perfekte mellemvej mellem dem, som mener teambuildingaktiviteter godt kan synes useriøse, og dem der elsker at få andre, mere sjove perspektiver på kollegerne og virksomheden.

Vores læringsspil eksisterer nemlig i samspillet mellem det lette og legende – med faglig udvikling og teamudvikling i fokus. Alt afhængigt af spillets tema og formål, så kan læringsspil give en god anledning til at lære hinanden endnu bedre at kende, når man sammen kastes ud i specifikke discipliner.

Copenhagen Game Lab er specialiseret i at lave skræddersyede læringsspil til teambuilding, som er sjove, ryster kollegerne sammen og udfordrer deres tankegang – alt sammen med det formål at skabe stærke teams. Et godt læringsspil til teambuilding kunne være:

I læringsspillet High Performers skal deltagerne i fællesskab løse konflikter og udvælge strategier, samt organisere arbejdet. Spillet giver indsigter i, hvordan teamet fungerer og giver mulighed for teamets medarbejdere at reflektere over deres egen, samt deres kollegers roller på arbejdspladsen.

Et andet glimrende bud på et læringsspil, som kan bruges til teambuilding, er spillet Innoculture. Innoculture fokuserer på at underbygge en motiverende innovationskultur blandt medarbejderne. Spillet har et sjovt og engagerende konkurrenceelement, som gør det helt perfekt som teambuildingaktivitet.

Flere forslag og idéer til teambuildingaktiviteter

Når I som virksomhed, eller du som teamleder, skal finde en aktivitet til jeres teambuilding, skal I tænke over, hvilken aktivitet der får alle med – og hvilken aktivitet som kan give netop jeres team de bedste muligheder for at blive rystet sammen. Vi har her samlet nogle flere idéer til aktiviteter, som er særligt populære.

Escape Room

At tage en tur i escape room kan virkelig sætte jeres team-evner i spil. Her vil deltagerne blive udfordret på logisk tænkning og sammenholdet, for at kunne løse gåderne og sammen finde vejen ud! Det er både sjovt og lærerigt.

Stafet

Ved stafet får deltagerne pulsen op og bliver sprængfyldt af energi og godt humør. Ved stafetten afløser et hold af deltagere hinanden, for at levere et samlet resultat og nå først i mål. Stafet er meget alsidigt og giver mulighed for at finde den stafet, der passer bedst til jeres team. 

Orienteringsløb

Invitér dine ansatte udenfor i den skønne natur og få noget frisk luft. Her vil et orienteringsløb være en glimrende idé. I et orienteringsløb, eller o-løb, sendes deltagerne ud på et løb, der gennemføres post for post, hvor hvert enkel post har en problemstilling eller gåde, som de deltagende skal løse – sammen. Orienteringsløbet eller skattejagten kan både foregå i naturen, men kan også foregå i den lokale by. Posterne kan være sjove og lærerige og kan tilpasses jeres virksomhed.

Mad-kursus

Mad samler os, så hvorfor ikke udnytte dette til en teambuildingaktivitet? Der findes et væld af forskellige madkurser, hvor deltagerne kan få udfordret både deres kulinariske evner og deres samarbejde, når de to-og-to eller tre-og-tre skal kaste sig ud i madlavningens kunst. Et madkursus slutter typisk af med et regulært ædegilde, hvor medarbejderne kan snakke og hygge. 

Whiskey- eller vinsmagning

Skal jeres teambuildingaktivitet være lidt mere nede på jorden, så kan I tage på vinsmagning. Her lærer deltagerne om de forskellige vine og får udvidet deres smagsrepertoire. I hyggelige og uformelle omgivelser kan medarbejderne komme lidt nærmere hinanden.

Hvad kan man få ud af god teambuilding?

Teambuilding kan bruges næsten alle steder – både i virksomheder, studiegrupper og skoler. Alle med det formål at styrke sammenholdet og fællesskabsfølelsen blandt de deltagende. I teambuilding bliver deltagerne til én samlet enhed, der skal læse hinandens styrker og svagheder og udnytte alle siderne for at komme frem mod et mål eller løsning.

En god teambuildingaktivitet skaber både en god stemning, men nedbryder også sociale barrierer mellem medarbejdere, som er særligt gavnligt for at få et effektivt og produktivt team. En god teambuildingaktivitet giver højere arbejdsmoral og tænder en gnist i deltagerne og giver dem blod på tanden til at yde deres allerbedste i virksomheden.

Teambuildingaktiviteter styrker medarbejdertrivslen – og det kan i sidste ende være stressforebyggende. Hvis du gerne vil sætte mere fokus på rollefordelingen og effektivisering af teamet, kan du med fordel kigge mod teamudvikling. Ved teamudvikling fokuserer man mere på en målrettet problemstilling, og det er typisk også et længere forløb end “blot” en aktivitet.

Når I er færdige med jeres teambuildingaktivitet, så kan det være en god idé at slutte af med evaluering, hvor deltagerne får mulighed for at reflektere over processen i samarbejdet, hvad der fungerede godt og knapt så godt. Det kan give værdifulde paralleller og insights til jeres dag-til-dag operationer i virksomheden. Disse evalueringsøvelser kan altså være et godt redskab til at skabe et effektivt og blomstrende team.

Tilmeld nyhedsbrev

Vores nyhedsbrev udkommer ca. 8 gange årligt og er din måde at blive inviteret ind i vores læringsspilsverden

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Se privatlivspolitik.